Livet i nullerne

Livet i nullerne var, som sagt, den første af mine bøger, som fik isbn.-nr., blev pligtafleveret til det Kongelige bibliotekt, blev sendt til lektørudtalelse – og anmeldelse på diverse aviser. Dette afstedkom hele tre anmeldelser i hh. Information, Weekendavisen og Berlingske tidende. Begejstringen for denne min “overjordiske” debut var dog – lad os bare sige: Noget svingende. Men – en lunken modtagelse er vel bedre, end slet ingen modtagelse, så jeg skal ikke klage.

Anmeldelser

Anmeldelse i Information: Et liv hvor man ikke kan få røde bønner uden chilisov.

Anmeldelse i Berlingske Tidende: Sejltur i skriften

Anmeldelse i Weekendavisen – coming up.

Lektørudtalelse – coming up.

Anden omtale af Livet i nullerne

I forbindelse med udgivelsen af Livet i nullerne blev jeg interviewet sammen med Gerd Laugesen, der debuterede omtrent samtidig med mig, af Rasmus Bo Sørensen i Information. Artiklen hed Forfatterbørn i fars fodspor. Temaet var selvfølgelig hvordan det er, at skrive, når man – som både jeg og Gerd Laugesen – har kendte forfatterfædre. I øvrigt var det lidt sjovt, at det netop var Gerd Laugesen jeg blev sat sammen med, da jeg indleder Livet i nullerne med et motto (blandt mange andre) af netop hendes far, som var en væsentlig inspiration for bogen. Jeg sendte i øvrigt bogen til Hr. Laugesen (eller også tog Gerd den med til ham, det husker jeg ikke længere) og det eneste han havde at sige til den var, at jeg havde stavet navnet på hans hund forkert. Gerd debuterede med Møder på Tiderne skifter og jeg kunne virkelig godt lide bogen.

Ud over dette interviewede digteren Kenneth Krabat mig til tidsskriftet Ordløst under overskriften Poesi er magisk software der downloades i hjernen. Her fik jeg – ud fra en række udsagn – lov til at folde mig skriftligt ud om Livet i nullerne og de tanker, jeg på det tidspunkt gjorde mig om det at skrive. Jeg blev meget glad for, at Kenneth synes at min bog var det værd. Det jeg så skrev dengang har jeg det så som så med i dag – men det giver nok et udmærket billede af, hvor jeg var med min skrift for godt 12 år siden.

Livet i nullerne i performance

Ved udgivelsen af Livet i nullerne indgik jeg i et musikalsk samarbejde med min gode, gamle ven og digterkollega Niels Christiansen, der er en ekstremt dygtig og kreativ musiker og komponist. Det var meningen vi skulle lave en cd sammen, hvor jeg læste tekster fra Livet i nullerne til Niels’ musik. Det blev desværre ikke til andet, end et på live-optrædener, bla. på Onkel Dannys Joint og på Underwood Ink. Det kan stadig ærgre mig den dag i dag, at vi ikke fik dette projekt ud over stepperne. Men hvem ved, hvad der sker fremover? Vi taler stadig ind i mellem om, at lave projekter sammen. Vi får se. I hvert fald synes jeg det er en skøn ting, at få ordene ud på den måde, til musik, og jeg er altid åben for forslag til samarbejder.

Oplæsning

Her kan du høre (og se) et af digtene blive læst op, fra kort tid efter, at bogen udkom:

Thore Bjørnvig læser op fra Livet i nullerne.